DOEKA

 

 

Korte verhalen

DIT IS FICTIE
Maarten stopte even. De zon scheen volop in zijn gezicht, maar het was nog vroeg in de ochtend en aangenaam fris. Zijn oude vriend Duffel –een grotere, magere dog - had de hele wandeling achter hem aan gesjokt en passeerde nu in hetzelfde, trage tempo zonder naar hem op te kijken. Verzonken in zijn eigen wereld, dacht Maarten, zoals hij zelf ook vaak verzonken was de laatste tijd.

Hij sloot zijn ogen. De warmte van de zon was weldadig en vanuit de verte hoorde hij de pruttelende Volvo van Sjoerd aankomen, zijn buurman. Hoe oud was het ding onderhand niet, dertig jaar? Hij mocht Sjoerd wel. Die was tenminste zuinig. Nee, dan die nieuwe bewoners van 38.

...

Het was in de tijd van een jonge koning. Richard heette de koning. Richard wilde laten zien dat hij een grote koning was en veroverde het ene na het andere land.

Op een van zijn veroveringstochten kwam Richard langs een grot waar mensen stonden te wachten. Richard hield zijn paard halt, boog voorover en vroeg waarop de mensen aan het wachten waren.

...